назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Стратегія ::

Поки пес пса лає, кіт перемагає. Менеджмент без догм

Поки пес пса лає, кіт перемагає. Менеджмент без догм

КУПИТИ КНИГУ - Поки пес пса лає, кіт перемагає. Менеджмент без догм


КУПИТИ КНИГУ «Поки пес пса лає, кіт перемагає. Менеджмент без догм» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Поки пес пса лає, кіт перемагає. Менеджмент без догм
Автор(и): Леонард Шерман
Видавництво: "Альпіна Паблішер", — 2021

Опис:
Оригінал (англ.): "If You're in a Dogfight, Become a Cat!: Strategies for Long-Term Growth" by Leonard Sherman

  • Критичний аналіз класичних підходів в менеджменті, які використовують менеджери протягом десятків років і які вже не приносять результатів
  • Нова «котяча» стратегія дозволить керівникам бізнесу вивести свій бізнес на новий рівень, не вступаючи у відкриту конкурентну боротьбу
  • Як діяти в обхід усталених правил і домагатися чудових результатів
  • Приклади створення успішних продуктів останніх років

Лідери бізнесу звикли до жорсткої конкуренції. Без боротьби за якість, за більш низьку ціну, за кращий функціонал сталого прибуткового зростання не досягти. В результаті бізнес перетворюється в нескінченний бій, нагадує сутичку голодних псів.

Леонард Шерман аналізує підходи всесвітньо відомих класиків менеджменту — Майкла Портера, Брюса Хендерсона, Клейтона Крістенсена — і приходить до висновку, що вже описані методи і інструменти управління часто не допомагають компаніям вибратися з кризи або домогтися лідерства. Адже конкуренти озброєні тією ж зброєю. Автор пропонує вибрати іншу стратегію. Коли всі кругом б’ються, як пси, варто спробувати застосувати «котячий» підхід і домогтися свого в інший спосіб.

На прикладах створення великих продуктів останніх років Шерман вчить обходити підводні камені прямої конкурентної боротьби — бути хитрішим і креативнішим, уникати «собачих боїв» і вдаватися до котячої стратегії, порушуючи загальноприйняті правила класичного менеджменту.

Цільова авдиторія:

Для генеральних директорів, директорів з виробництва, менеджерів з розвитку, бізнес-стратегів, студентів, які здобувають освіту в сфері управління бізнесу.

Книга видана також російською — "Пока псы лают, коты побеждают. Менеджмент без догм"


ЦИТАТА ˅
В собачій бійці, як і в бізнесі, найсильніші бійці можуть отримати тимчасову перевагу, але тривала сутичка за домінування зазвичай призводить до виснаження ресурсів всіх учасників, до того ж над ними постійно висить загроза нових сутичок. Коти — це зовсім інший тип тварин. Це розумні самотні мисливці, які швидше віддадуть перевагу дослідженню нової території і встановлять власні правила гри, ніж вплутуються в масову бійку, де не буває справжніх переможців.

Коти відрізняються адаптивністю і винахідливістю, вишукуючи здобич (клієнтів) за допомогою тактичних прийомів, які собакам не так легко скопіювати.

У цій книзі я буду говорити про компанії, поведінка яких нагадує котячу, — їм вдається відірватися від зграї навіть в тих галузях, де панує жорстка конкуренція, а економічні умови в цілому несприятливі. Приклади таких гравців можна знайти в будь-якій галузі — від високотехнологічних (Apple) до традиційних (вина торгової марки Yellow Tail), товари широкого попиту (шкарпетки LittleMissMatched) і послуги (готелі мережі citizenM).


Про автора:

Леонард Шерман (Leonard Sherman) має більш ніж 40-річний досвід у бізнесі, викладанні та дослідженнях на тему бізнес-стратегії та підприємництва. Читає лекції як позаштатний викладач у Колумбійській бізнес-школі, а також пише статті для журналу Forbes. Веде курси у рамках програм MBA та EMBA, за які у 2013 році удостоївся нагороди Dean’s Award for Teaching Excellence. До викладацької кар’єри Шерман обіймав посаду старшого партнера в компанії Accenture, де консультував генеральних директорів з різних областей, був президентом двох підрозділів, як старший партнер брав участь у організації корпоративної венчурної групи, а також входив до складу ради директорів п’яти технологічних стартапів.


Зміст:
  • Передмова

  • Розділ 1. Походження сучасних ідей про бізнес-стратегії
  • Розділ 2. Поганих галузей немає
  • Розділ 3. Чому ми займаємося бізнесом?
  • Розділ 4. У пошуках Святого Грааля бізнесу — довгострокового прибуткового зростання
  • Розділ 5. Чи знаєте ви вашу стратегію?
  • Розділ 6. Формування правильної стратегії
  • Розділ 7. Створення сильних брендів
  • Розділ 8. Що робить бренд успішним і що його вбиває
  • Розділ 9. Що таке суттєва диференціація продукту?
  • Розділ 10. Звідки приходять великі ідеї?
  • Розділ 11. Стратегії, що дають змогу «вирватися зі зграї»
  • Розділ 12. Влучити в яблучко

  • Примітки


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Леонард Шерман):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua