Картини для декору: на що варто звернути увагу при покупці

16.04.2024

Це, мабуть, траплялося з багатьма з нас: ми бачимо гарну картину в інтернеті або на вітрині магазину і думаємо, що вона буде чудово виглядати у нас вдома. Але як тільки-но замовляємо її, виникає неочікувана проблема — загальна ціна виявляється набагато вищою, ніж ми очікували, або картина виглядає набагато меншою, або ж якість просто не варта того.

Аби уникнути цих неприємних сюрпризів, Darek — інтернет-магазин подарунків та декору для дому — пропонує звернути увагу на наступні чотири важливі речі, перш ніж купувати будь-який настінний декор онлайн або в магазині.

1. Чи впевнені ви в розмірі?

Є два важливих фактори при виборі розміру — це масштаб і одиниця виміру.

Масштаб означає, наскільки пропорційним є настінний декор до навколишніх предметів. Деякі твори мистецтва можуть мати гарний вигляд у магазині, але коли ви повісите їх, наприклад, над диваном, вони виглядатимуть занадто маленькими або занадто великими. Дизайнери інтер’єру дотримуються такого правила: картина повинна займати приблизно половину стіни, а якщо ви вішаєте її над меблями, наприклад, диваном чи ліжком, то ширина картини має становити 3/4 ширини меблів.

Це означає, що перед тим, як купувати настінний декор, вам слід виміряти навколишні меблі у вашій оселі. Не забувайте про одиниці виміру. Це сантиметри чи дюйми? Із цим треба бути послідовними. Наприклад, настінний декор шириною 25 сантиметрів буде явно витонченішим, ніж 25 дюймів.

2. Який матеріал або носій?

Матеріал має велике значення для ціни, якості та догляду за твором мистецтва. У верхній частині цінової шкали знаходяться картини на полотні (власне, фарба, нанесена на полотно). Вони зазвичай коштують дорожче, насамперед тому, що є єдиними в своєму роді і можуть згодом виявитися цінною інвестицією. Полотно також є довговічним матеріалом, який може висіти на стіні протягом багатьох поколінь.

На іншому кінці шкали — принти, незалежно від того, чи це відбитки фотографій, чи репродукції художніх творів. Вони дешевші, але збереження кольору фарби та паперу вимагає більше зусиль. Крім того, принти зазвичай виготовляються масово, особливо якщо ви купуєте їх у звичайних магазинах декору.

Золотою серединою є принти на полотні. Вони красиві, довговічні та недорогі. Шукайте принти на полотні, для яких використовуються високоякісні чорнила (вони довговічні) і які вже натягнуті на дерев’яну раму (готові до підвішування). А ще краще — знайдіть принт на полотні, який можна налаштувати і зробити унікальним.

3. Як з освітленням?

Гарне освітлення — це галузевий секрет, який допомагає роздрібним магазинам продавати. Деякі предмети настінного декору виглядають казково на вітринах магазинів і на фотографіях товарів в інтернеті, тому що вони добре освітлені, з ідеальним колірним тоном для підсилення.

А тепер згадайте, яке освітлення у вашому домі. Воно схоже чи не зовсім? Уявіть, як настінний малюнок виглядатиме при такому освітленні у вашій вітальні чи спальні. Картина на стіну із лаковим покриттям, можливо, буде виглядати чудово. Тим не менш, якщо ви не впевнені, запитайте у продавця, чи можете ви подивитися на картину в іншій кімнаті магазину з подібним освітленням.

4. Чи заслуговує на довіру продавець?

Це має критичне значення, особливо якщо ви купуєте настінні картини онлайн. Інтернет — це мінне поле фальшивих продавців і магазинів декору. Не купуйте картини у продавця, який має найкрасивіший сайт або найнеймовірніші гарантії. Шукайте магазин, який має справжні відгуки клієнтів і рейтинги — і ретельно ознайомтеся з ними.

Ще один спосіб оцінити надійність магазину — за допомогою рекомендацій, особливо від друзів і родичів. Якщо ви випадково побачили гарний настінний декор у будинку сусідів, не соромтеся запитати їх, де вони його придбали.